Unidek Aero Metal voor stalen KlikFels daken

14 juli 2023

Terug naar overzicht

Unidek Aero Metal voor stalen KlikFels daken is een constructief alles-in-1 dakelement met een hoogwaardige stalen KlikFels afwerking. Unidek Aero Metal biedt een hoge mate van comfort dankzij de thermische isolatie, geluidwerende eigenschappen, hoge brandveiligheid en een uitstekende luchtdichtheid in een ongeventileerde constructie. Met brandklasse C presteert het dakelement, in combinatie met de juiste toebehoren, een klasse beter dan de eis van D volgens het Bouwbesluit.

Unidek Aero Metal voor stalen KlikFels daken is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Kingspan Unidek en SCH Holland en heeft geleid tot de ontwikkeling van een duurzaam en betrouwbaar daksysteem met isolatie én een hoogwaardige stalen KlikFels afwerking.

KlikFels is een product van SCH Holland. SCH Holland is een onafhankelijke fabrikant van metaalbouwsystemen en combineert productie met ondersteuning en advies in elke fase van het proces vanaf de conceptontwikkeling tot aan de montage. Ieder project is maatwerk met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en een unieke en duurzame vormgeving. Kingspan Unidek is al meer dan 50 jaar producent en leverancier van isolatieoplossingen. Het assortiment bestaat uit onder andere dakelementen voor het hellende dak, isolatieplaten, funderingssystemen en casco bouwsystemen. Voor de toepassing van metalen dakbedekking op het hellende dak is een nieuw dakelement ontwikkeld. Door hoogwaardige en duurzame isolatieoplossingen van Kingspan Unidek te combineren met het vakmanschap van SCH Holland, vormt het geheel een duurzaam en betrouwbaar daksysteem dat zekerheid biedt doordat dakisolatie en afwerking volledig op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor wordt de kans op gebreken tot een minimum beperkt.

EPS Platinum isolatie

EPS Platinum, waaruit de kern van Unidek Aero Metal bestaat, is een vochtbestendig, duurzaam en milieuvriendelijk isolatie-materiaal. EPS is 100% recyclebaar en heeft een zeer lange levensduur. Daarnaast levert EPS dankzij haar hoge thermische eigenschappen een bijdrage aan energie-zuinig bouwen.

Zekerheid en betrouwbaarheid

Met de invoering van de Wet Kwaliteitsborging in 2024 komt er meer verantwoordelijkheid bij de bouwsector zelf te liggen. De naleving van kwaliteitsnormen wordt steeds belangrijker en het risico op fouten moet sterk worden verminderd. Unidek Aero Metal voor stalen KlikFels daken is een veilig en betrouwbaar daksysteem en biedt consistente productprestaties voor een levensloopbestendig gebouw. Het geheel is uitvoerig getest en biedt aantoonbare kwaliteit door up-to-date testrapporten en certificaten.

Ongeventileerde constructie

De stalen KlikFels wordt ongeventileerd gemonteerd. Deze constructie wordt toegepast met een akoestische structuurmat van 8 mm inclusief WKDO-folie en een stalen KlikFels beplating van 0.63 mm dik. Het systeem heeft een uitstekende geluidsisolatie. In een ongeventileerde conditie is het gemeten resultaat voor geluidsisolatie: Rw (C;Ctr)=29(-1;-3) dB. De Ra-waardes voor spectrum 1 en 2 zijn resp. 28 dB(A) en 26 dB(A).

Compleet daksysteem

Het Unidek Aero Metal daksysteem speelt in op de actualiteit van de markt om met zo min mogelijk inspanning een zo hoog mogelijk rendement te leveren. Het functioneert als een compleet daksysteem, waarbij dakisolatie en dakbedekking naadloos op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor worden de inspanningen bij aanleg of renovatie van een dak geminimaliseerd en biedt het geheel zekerheid door de nauwkeurige aansluiting en detaillering van de onderdakconstructie en de afwerking. In combinatie met Unidek PasDak kan zelfs de snelheid, het gemak en de nauwkeurigheid in aanleg en afwerking van een dak naar een nog hoger niveau worden getild. Daarnaast zorgt een stalen KlikFels dak in een ongeventileerde constructie voor een betere akoestische demping dankzij de toepassing van de structuurmat die het contactgeluid met wel 15 dB reduceert.

 

Voordelen van Unidek Aero Metal voor stalen KlikFels daken:

 • Totaaloplossing: dakisolatie en
  dakbedekking als systeem
 • Hoogwaardige bouwfysische prestaties:
  – Brandklasse C-s2-d0 (in combinatie
  met de juiste toebehoren)
  – Geluidsisolatie met een Rw (C;Ctr) waarde van 29 (-1;-3) dB
  – Thermische isolatie met Rc-waarden tot en met 10.0 m2.K/W
  – Hoogste klasse voor luchtdichtheid (klasse 3:qv10<0,15 dm³/s
 • Kwaliteitsborging
  – Internationaal PEFC-keurmerk voor duurzame oorsprong
  – Gecontroleerde kwaliteitsverklaring van BCRG
 • Koudebrugvrij door de doorlopende isolatielaag aan de langszijden
 • Kant- en klare witte zichtzijde voor een snelle afwerking
 • Leverbaar als pasdak voor een naadloze aansluiting en perfecte detaillering
 • Toepasbaar met Unidek Aero Verjonging (aan gootzijde)
 • Hoogwaardig verzinkt en voorgelakt staal in S320GD kwaliteit
 • Garantie op hechting en kleurechtheid van tenminste 25 jaar met een levens-
  duurverwachting van tenminste 50 jaar
 • Categorie corrosieweerstand Rc5
 • UV bestendigheid Ruv5
 • Staal biedt een onderhoudsvrije, snelle en eenvoudige verwerking
 • Montage van zonnepanelen op KlikFels mogelijk door gebruik te maken van de
  gepatenteerde SCH solarklem.

 

 

 


Wilt u op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Offerte overzicht

Waar bent u naar op zoek?